BRF Rödhaken

Renovering av lägenhet

Som ägare till en bostadsrätt bestämmer du själv över din lägenhet och inom vissa gränser över de ändringar eller reperationer du vill göra.

Styrelsen ska dock informeras skriftligen och renoveringen/ombyggnationen ska godkännas om någon större ändring skall göras. T.ex så behöver du kontakta styrelsen om du ska renovera badrum eller kök eller om du funderar på att riva ner en vägg. Bärande väggar får ej rivas ner! Däremot behöver du inte kontakta styrelsen om du ska tapetsera om eller måla om väggarna. För en detaljerad genomgång av vad som gäller i föreningen se stadgarna, de hittar du här.

Alla entreprenörer som anställs ska vara auktoriserade sådana. De ska även lämna skriftlig garanti för utfört arbete till dig som boende. Kontakta styrelsen om du vill ha tips på hantverkare som föreningen och dess boende har haft erfarenhet av, det kan underlätta ditt val av hantverkare.

Byte av golvbrunn i badrummet ska ske enligt Prolines anvisningar.

För att se vilka köksfläktar som är godkända i föreningen se PDF nedan.

Varje lägenhet har tillgång till en inre reparationsfond. Summan i reparationsfonden får inte understiga 450kr. Vill man använda pengarna i sin reparationsfond lämnar man kvitton på utlägg till Cathrin Alpteg på AB Jönköpings-Bostäder. Kontaktinformation hittar du här.

Går du i renoveringstankar kan vi rekommendera att läsa följande guide från boupplysningen.se.

Renovering ska ske på följande tider: Måndag-Fredag 7-18 Lördag 9-15. Respektera detta för allas trivsel.